Hoe boek ik een afspraak?

Bij symptomen of ziekte

Contacteer uw huisarts om te bepalen of u getest moet worden en of het nodig is om op consultatie te komen bij een arts. Indien u bij de huisarts niet terecht kunt, dan belt u naar het nummer 1733 of de huisarts van wacht* van uw regio.

*Wenst u de huisarts van wacht te bereiken?

Voor de bewoners van Merchtem bel steeds 1733. U wordt steeds doorverbonden met de huisarts van wacht die 24h/24h en 7/7 dagen te bereiken is voor medische dringende zaken.

Voor de meeste andere gemeenten zal de huisarts van wacht enkel op volgende momenten beschikbaar zijn: op weekdagen (19u – 8u), in het weekend en tijdens feestdagen. Deze huisarts is vaak te bereiken via het telefoonnummer 1733. Is uw regio niet aangesloten tot dit nummer, dan kunt u het lokale wachtnummer terugvinden via deze website.

Ik heb een activatiecode

Indien u beschikt over een activatiecode, kunt u een afspraak maken via de volgende link:

Opm. Een activatiecode of CTP code is een code bestaande uit 16 cijfers/letters die u per sms ontvangt. Deze code kan aangemaakt worden door verschillende instanties zoals door de huisarts, mijngezondheid.be (reizigers), de contracttracers, het CLB… Indien u een activatiecode heeft, is uw test meestal (maar niet altijd) volledig terugbetaald. U zult dan geen factuur ontvangen.

Is alles volboekt?

Zijn er geen afspraken beschikbaar op het moment dat u een test moet laten afnemen, dan kan u nog terecht op volgende locaties voor een test:

PCR test voor reizigers/festivalgangers

In bepaalde gevallen heeft u recht op een gratis PCR test. U kan hiervoor een CTP code aanmaken (vanaf 26 juni) via de volgende link en vervolgens onmiddellijk een afspraak maken in het testcentrum.

Opgelet! Deze gratis CTP code is slechts 10 dagen geldig. De test dient dus binnen de 10 dagen te worden afgenomen.

Meer info over het tijdstip waarop u best een test laat afnemen vindt u hier.

%d bloggers liken dit: