Hoe boek ik een afspraak?

Bij symptomen of ziekte

Contacteer uw huisarts om te bepalen of u getest moet worden en of het nodig is om op consultatie te komen bij een arts. Indien u bij de huisarts niet terecht kunt, dan belt u naar het nummer 1733 of de huisarts van wacht* van uw regio.

*Wenst u de huisarts van wacht te bereiken?

Voor de bewoners van Merchtem bel steeds 1733. U wordt steeds doorverbonden met de huisarts van wacht die 24h/24h en 7/7 dagen te bereiken is voor medische dringende zaken.

Voor de meeste andere gemeenten zal de huisarts van wacht enkel op volgende momenten beschikbaar zijn: op weekdagen (19u – 8u), in het weekend en tijdens feestdagen. Deze huisarts is vaak te bereiken via het telefoonnummer 1733. Is uw regio niet aangesloten tot dit nummer, dan kunt u het lokale wachtnummer terugvinden via deze website.

Ik heb een activatiecode

Indien u beschikt over een activatiecode, kunt u een afspraak maken via de volgende link:

Opm. Een activatiecode of CTP code is een code bestaande uit 16 cijfers/letters die u per sms ontvangt. Deze code kan aangemaakt worden door verschillende instanties zoals door de huisarts, mijngezondheid.be (reizigers), de contracttracers, het CLB… Indien u een activatiecode heeft, is uw test meestal (maar niet altijd) volledig terugbetaald. U zult dan geen factuur ontvangen.

Is alles volboekt?

Zijn er geen afspraken beschikbaar op het moment dat u een test moet laten afnemen, dan kan u nog terecht op volgende locaties voor een test:

%d bloggers liken dit: