Vragen

Afspraak wijzigen of annuleren

Wanneer u een afspraak maakt ontvangt u een bevestiging per mail. In deze email staat ook een link om uw afspraak te wijzigen of annuleren. Lukt dit niet, dan verwittigt u best de huisarts.

COVID test

Wanneer mag ik mijn testresultaten verwachten?

Op dit moment zijn de meeste resultaten gekend na 24u. Hebt u na 48 uur nog niets ontvangen, dan belt u best even uw huisarts op.

Mijn test is positief. Wat nu?

Bij een positief resultaat – dit wil zeggen dat u met het coronavirus besmet werd – contacteert u best uw huisarts om te weten wat u verder moet doen. Blijf zeker in quarantaine totdat u meer informatie heeft. U zal ook opgebeld worden door het nummer van de “contacttracing”: 02/214 19 19. 

Mijn test is negatief en ik ben ziek.

Als je ziek bent, maar je test is negatief, dan hoef je in principe niet in quarantaine te blijven. Consulteer best uw huisarts om te bekijken wat u best doet.

Mijn test is negatief, ik ben niet ziek, maar ik heb wel een hoog risicocontact gehad.

Als je een hoog risicocontact gehad hebt, kan je test later nog positief worden. Je moet in quarantaine blijven voor deze volledige potentiële risicoperiode. Is er onzekerheid over hoe lang deze periode voor jou duurt, dan consulteer je best even je huisarts.

Kinderen

Ik kan de resultaten van mijn kinderen niet consulteren via cozo.

Kijk hier voor meer informatie.

Quarantaine attest

Als je kan thuis werken, moet je thuis werken.

Wie niet kan thuis werken, krijgt een quarantaine certificaat.
Niet ontvangen? Via mijngezondheid.belgie.be kan je zelf een certificaat aanmaken en downloaden. Rechtstreekse link: https://quarantaine.info-coronavirus.be/nl/quarantaine

Reizen

Ik heb een Engelstalig document nodig om op reis te kunnen vertrekken. Waar kan ik dit vinden?

Bij de testafname vragen we u een emailadres en gsm-nummer door te geven. U zult een beveiligde link krijgen om uw resultaten op te vragen. Bij uw resultaat zal in bijlage ook een engelstalig document in te vinden zijn in bijlage die u tijdens uw reis kunt gebruiken.

Ik moet een testresultaat hebben dat maximaal 48 – 72h oud is. Welk tijdstip staat op het document?

Via deze link kan u meer informatie opvragen.

Andere vragen?

%d bloggers liken dit: